پنجشنبه 6 ارديبهشت 1403

 
 
     
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
آگهي درهموطن 
اخبار در موبايل 
آرشيو روزنامه 
تماس با ما 
توصيه روز
:: بازار کامپيوتر ::
معرفی تبلت چهار هسته‌يی شرکت ASUS‎
:: نکته آموزشی ::
چگونه گوشی اورجینال را از تقلبی تشخیص دهیم؟

اخبار داخلی دانش و فناوری «اسب تروجان» با قابلیت شناسایی و نابودسازی سلول‌های سرطانی

 
 

شنبه 24 آذر 1397

«اسب تروجان» با قابلیت شناسایی و نابودسازی سلول‌های سرطانی

 
 

محققان چینی اسب تروجان نانومقیاسی ساختند که می‌تواند در درمان سرطان و تشخیص بیماری قابل استفاده باشد. در این اسب تروجان از نانوذرات سیلیکای متخلخل استفاده شده‌است.

پژوهشگران چینی مؤسسه‌ی فناوری‌های پیشرفته شنژو (SIAT) با همکاری محققان آکادمی علوم چین موفق به ساخت اسب تروجانی برای درمان سرطان شدند. این اسب تروجان که ابعاد نانومتری دارد، علاوه بر درمان سرطان برای مقاصد تصویربرداری نیز استفاده می‌شود.
رهاسازی دارو درون سلول، راهبرد بسیار مناسبی برای درمان برخی بیماری‌هاست و از آن برای درمان سرطان نیز استفاده می‌شود. البته رهگیری داروی رها شده، اندازه‌گیری و رصد توزیع دارو درون سلول کاری چالش‌ برانگیز است.
در این پروژه محققان چینی نشان دادند که با استفاده از نوعی سلول ایمنی بدن موسوم به نوترفیل می‌توان رهاسازی دارو را انجام داد. در این روش نوتروفیل به‌عنوان نانوحامل استفاده می‌شود. از آنجایی که نوترفیل می‌تواند به راحتی از سد خونی مغز و سد خونی سلول سرطانی عبور کند، ابزاری مناسب برای درمان سرطان محسوب می‌شود. این گروه تحقیقاتی، نوترفیل را با نانوذرات سیلیکا مزوپور مغناطیسی پر کردند. با استفاده از هسته‌ی اکسید آهن، نوترفیل را می‌توان زیر دستگاه MRI رهگیری کرد، در حالی که پوشش مزوپور سیلیکا به محققان اجازه می‌دهد تا از فضای خالی آن به‌عنوان حامل دارو استفاده کنند و داروی شیمی‌درمانی را در میان حفره‌های سیلیکا قرار دهند.
محققان در این پروژه داروی دوکسوروبیسین را که خواص ضد سرطان دارد، درون این نانوذرات پر کردند. نتایج یافته‌های آن‌ها نشان داد که نانوذرات حاوی دارو در مدل موش‌های مبتلا به تومور سرطان مغز اثربخش است. آن‌ها دریافتند که نوتروفیل در محل ملتهب شده تجمع می‌یابد و همچنین روی بخش‌هایی که بازمانده سلول‌های سرطانی بعد از جراحی وجود دارد، جمع می‌شوند. با این کار، رهاسازی دارو و از بین بردن تومور سرطانی انجام می‌شود و هم تشخیص دقیقی از شرایط سلول‌های سرطانی صورت می‌گیرد.
نتایج این پروژه در قالب مقاله‌ای با عنوان Tracking of Inflammation-activatable Engineered Neutrophils for Targeted Therapy of Surgically Treated Glioma در نشریه‌ی Nature Communications منتشر شده‌است.

 
 
   
 
تحليل
:: اقتصادی ::
شارژ اضافی ۱۲۰هزار تومانی «یارانه‌ها» ذخیره نمی‌شود/ نحوه بهره‌مندی از این شارژ
:: فناوری اطلاعات ::
آغاز دور جدید حراج شماره‌های رند همراه اول
:: روی خط جوانی ::
چه زمانی برای اولین بار بگوییم "دوستت دارم"
:: ورزش ::
همه چیز درباره خویچا کواراتسخلیا، مارادونای گرجستانی
:: فرهنگ و هنر ::
قلم مقدس به‌دنبال معرفی اسوه برای نسل خبرنگاران است
:: حوادث ::
مرد تهرانی زن سابق خیانتکارش را کشت و خودکشی کرد

 
     
   
     
     
    ::  تماس با ما  ::  درباره ما  ::  sitemap  ::  آگهي درهموطن  ::
کليهء حقوق متعلق است به روزنامهء هموطن سلام. ۱۳۹۳ - ۱۳۸۳
طراحی و اجرای سايت : شرکت به نگار