جمعه 10 فروردين 1403

 
 
     
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
آگهي درهموطن 
اخبار در موبايل 
آرشيو روزنامه 
تماس با ما 
توصيه روز
:: بازار کامپيوتر ::
معرفی تبلت چهار هسته‌يی شرکت ASUS‎
:: نکته آموزشی ::
چگونه گوشی اورجینال را از تقلبی تشخیص دهیم؟

اخبار داخلی دانش و فناوری امکان ذوب طلا با اعمال میدان الکتریکی

 
 

يكشنبه 25 آذر 1397

امکان ذوب طلا با اعمال میدان الکتریکی

 
 



محققان سوئدی نشان دادند که می‌توان با اعمال میدان الکتریکی روی نانومخروط طلا، آن را ذوب کردند؛ بدون این که نیاز به دمای بسیار بالا باشد.

ذوب کردن طلا نیازمند کوره و دمای بسیار بالایی است، اما محققان سوئدی روشی ارائه کردند که با استفاده از آن می‌توان در دمای اتاق، طلا را ذوب کرد.
اوا اولسون و لودویک دی‌نوپ از دانشگاه چالمرز گوتنبرگ موفق شدند با اعمال میدان الکتریکی، مخروطی از طلا را زیر میکروسکوب الکترونی عبوری (TEM) ذوب کنند. براساس اظهارات این گروه، میدان الکتریکی منجر به بی‌نظمی در بلور طلا شده و در نهایت آن را ذوب می‌کند.
‌دی‌نوپ می‌گوید: « زمانی که ما میدان الکتریکی را کاهش می‌دهیم، می‌توانیم بی‌نظمی لایه‌ی سطح فلزی را کم کنیم و طلا را به حالت بلوری اولیه در آوریم. با این تغییر کنترل شده می‌توان فرآیند پلاسمونیک را کنترل کرد و نور را در سطح فلز به دام انداخت و با این کار سنتز مواد شیمیایی را بهبود داد. در واقع با این روش می‌توان کاتالیست ایجاد کرد.
محققان این پروژه از میدان الکتریکی برای تبدیل طلای جامد به گاز استفاده کردند. اولسون می‌گوید: « فرض بر این بوده که ساختار طلا و نظم آن تا نقطه‌ای که تبخیر صورت گیرد، منظم و بلوری باقی بماند.» این گروه پیش از این از میدان‌های الکتریکی برای مطالعه‌ی نشر میدانی سرد استفاده کردند و برای این کار از نانوذرات کربنی مخروطی شکل استفاده کردند. اولسون می‌افزاید: « من همیشه دوست داشتم تا اتم‌های یونیزه را با قدرت تفکیک بالا ببینم.» در این پروژه محققان نانومخروط طلا را که شعاع 2 نانومتری دارد و با استفاده از لیتوگرافی کلوئیدی ساخته شده، مورد استفاده قرار دادند. این نانومخروط به‌گونه‌ای ساخته شده بود که بتوان آن را در نگهدارنده‌ی ویژه میکروسکوپ TEM قرار داد. با استفاده از این میکروسکوپ محققان موفق به اعمال ولتاژی در مقیاس چند میلیارد ولت در متر شدند. در این ولتاژ می‌توان ساختار لایه نازک طلا را نامنظم و در نهایت ذوب کرد. شعاع بهینه بین 2.3 تا 2 نانومتر است. این گروه به دنبال این هستند که آیا این روش را می‌توان روی فلزات دیگر نیز اعمال کرد. از این فناوری نه تنها در بخش کاتالیست، بلکه در حوزه‌ی اپتیک و الکترونیک نیز می‌توان استفاده کرد.

 
 
   
 
تحليل
:: اقتصادی ::
شارژ اضافی ۱۲۰هزار تومانی «یارانه‌ها» ذخیره نمی‌شود/ نحوه بهره‌مندی از این شارژ
:: فناوری اطلاعات ::
آغاز دور جدید حراج شماره‌های رند همراه اول
:: روی خط جوانی ::
چه زمانی برای اولین بار بگوییم "دوستت دارم"
:: ورزش ::
همه چیز درباره خویچا کواراتسخلیا، مارادونای گرجستانی
:: فرهنگ و هنر ::
قلم مقدس به‌دنبال معرفی اسوه برای نسل خبرنگاران است
:: حوادث ::
چهار مظنون در رابطه با پرونده مرحوم مهرجویی بازداشت شده‌اند

 
     
   
     
     
    ::  تماس با ما  ::  درباره ما  ::  sitemap  ::  آگهي درهموطن  ::
کليهء حقوق متعلق است به روزنامهء هموطن سلام. ۱۳۹۳ - ۱۳۸۳
طراحی و اجرای سايت : شرکت به نگار