يكشنبه 2 شهريور 1404

 
 
     
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
آگهي درهموطن 
اخبار در موبايل 
آرشيو روزنامه 
تماس با ما 
توصيه روز
:: بازار کامپيوتر ::
معرفی تبلت چهار هسته‌يی شرکت ASUS‎
:: نکته آموزشی ::
چگونه گوشی اورجینال را از تقلبی تشخیص دهیم؟

اخبار داخلی اقتصادی سوسیس وکالباس غیربهداشتی نداریم

 
 

هموطن سلام , دوشنبه 28 آذر 1384

سوسیس وکالباس غیربهداشتی نداریم

 
 

صنعت فرآورده های گوشتی در ایران قدمتی 80 ساله داردوتا قبل از پیروزی انقلاب اسلامی تنها 32کارخانه در این بخش فعالیت می کردند ولی هم اکنون حدود 300 كارخانه در سطح كشور به صورت گسترده در اين زمينه فعالند .

سوسیس وکالباس غیربهداشتی نداریم
صنعت فرآورده های گوشتی در ایران قدمتی 80 ساله داردوتا قبل از پیروزی انقلاب اسلامی تنها 32کارخانه در این بخش فعالیت می کردند ولی هم اکنون حدود 300 كارخانه در سطح كشور به صورت گسترده در اين زمينه فعالند كه از این تعداد200 كارخانه با ظرفيت 50 درصد در حال توليدند كه سالانه 200 هزار تن محصولات گوشتي را توزيع مي‌كند.
تاقبل از این که این صنعت به رونق کنونی دست پیدا کند محصولات آن دربین افراد جامعه به صورت فانتزی مصرف می شد اما با توجه به توسعه روزافزون شهرها و اشتغال افراد مصرف این محصولات رونق خاصی پیداکرد. اگرچه مصرف فرآورده های گوشتی ازقبیل
 

" افزايش توليد در بخش كشاورزي با نياز جامعه همخواني ندارد و در اين صورت درصد اشتغال كشاورزي در سال 1375، 35 درصد بوده است كه اين رقم در سال 84 به دليل ورود روستاييان به شهرها به 23 درصد كاهش يافته است... "

 
 
سوسیس، کالباس، همبرگر، کباب لقمه وغیره در برنامه غذایی افرادجای گرفته و این امر موجبات دلخوشی صاحبان این صنعت را فراهم آورده اما از سوی دیگر وجود بسیاری از ضوابط وقوانین دست وپاگیرادامه تولید رابرای آنها با مشکل مواجه ساخته است.
مدير عامل اتحاديه توليدكنندگان فرآورده‌هاي گوشتي ايران در این باره گفت: با توجه مشكلات و چالش‌هاي پيش روي صنف توليدكنندگان فرآورده هاي گوشتي پيشنهاد مي‌شود كه دولت براي سال 85 مجوز ورود گوشت تا سقف 30 هزار تن را به تشكل‌هاي رسمي اين صنف صادر كند. سيدمحمد موسوي افزود:با توجه به این که هزينه توليد محصولات كشاورزي در داخل كشور بيشتر از هزينه واردات است، مي‌توان سهمي براي واردات داشت و ارزش افزوده را در جهت زيربناهاي توليد سرمايه‌گذاري كرد.
وي خودكفايي را به معناي تامين امنيت داخلي در جهت وارد شدن به بازار جهاني عنوان كرد و گفت:به عنوان مثال يك كيلو گوشت در داخل كشور حداقل پنج هزار تومان است و همين مقدار گوشت وارداتي كيلويي 3500 ريال است.
وي ادامه داد: مابه‌التفاوت اين ميزان اگر در زمينه اشتغال، ثبات اقتصادي و تامين مايحتاج مصرف‌كنندگان در نظر گرفته شود، توليدات محصولات كشاورزي به عنوان نيازهاي استراتژيكي مردم كشور محسوب شده و امنيت غذايي جامعه را در بر خواهد گرفت.
وي امنيت غذايي را در سلامت جامعه و ايجاد نيروي انساني متعادل دانست و اظهار داشت: متاسفانه به دليل سطحي نگري، نبود واقع‌گرايي و نيز نداشتن استراتژي ثابت علمي و اطلاعات و آمار دقيق در امر توليد و مصرف برنامه‌ريزي دقيقي در اين زمينه صورت نگرفته است.
موسوي با اشاره به آمارهاي موجود كه نشان دهنده افزايش توليد در بخش كشاورزي است، گفت: افزايش توليد در بخش كشاورزي با
 

" اگرچه مصرف فرآورده های گوشتی ازقبیل سوسیس، کالباس، همبرگر، کباب لقمه وغیره در برنامه غذایی افرادجای گرفته و این امر موجبات دلخوشی صاحبان این صنعت را فراهم آورده اما از سوی دیگر وجود بسیاری از ضوابط وقوانین دست وپاگیرادامه تولید رابرای آنها با مشکل مواجه ساخته است... "

 
 
نياز جامعه همخواني ندارد و در اين صورت درصد اشتغال كشاورزي در سال 1375، 35 درصد بوده است كه اين رقم در سال 84 به دليل ورود روستاييان به شهرها به 23 درصد كاهش يافته است.
وي تصريح كرد: بر اساس ميانگين بين‌المللي براي هر نفر روزانه 100 گرم و ساليانه 36 كيلوگرم گوشت قرمز در نظر گرفته شده است و در صورتي كه در كشور سالانه 800 هزار تن گوشت توليد شود سهم هر ايراني براي مصرف گوشت قرمز سالانه 5/11 كيلو خواهد بود. وي با اشاره به موقعيت جغرافيايي نيمه خشك ايران تاكيد كرد: با وجود این که رشد دامپروري در ايران به 800 هزار تن رسيده است امكان تامين نياز تمامي گوشت مورد مصرف خصوصا دام سنگين وجود ندارد.
موسوي با اشاره به ضررهاي واردات گوشت و علوفه براي تامين نياز جامعه در مصرف گوشت قرمز گفت: توليدات فرآورده‌هاي گوشتي در كشور مي‌تواند با استفاده از يك كيلو گوشت و مخلوط كردن مواد كشاورزي از جمله آرد، سويا، شيرخشك، فسفات، پياز، ادويه‌جات و غيره 2 كيلو گوشت با نام فرآورده‌هاي گوشتي همبرگر، سوسيس و كالباس توليد و به جامعه تحويل دهند.
مديرعامل اتحاديه سراسري تعاوني توليدكنندگان ايران خاطرنشان كرد: قبل از انقلاب با توجه به ارزاني گوشت و مواد غذايي سنتي اكثريت مردم از فرآورده‌هاي گوشتي به عنوان محصول فانتزي استفاده مي‌كردند و در حال حاضر اين محصولات به عنوان غذاي روزمره قشر كم درآمد جامعه است كه حداقل 200 هزار تن محصولات فرآورده‌هاي گوشتي، به صورت بهداشتي با فرمول و آناليزهاي استاندارد ملي وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشكي توليد و توزيع مي‌شود.
وي ادامه داد: روزانه حدود 5 ميليون نفر به عنوان يك وعده غذايي پروتئين‌دار گوشتي استفاده مي‌كنند كه 60 درصد آن به وسيله مغازه‌هاي ساندويچ فروشي مصرف و 40 درصد آن بر سر سفره هاي خانواده‌ها مصرف مي‌شود.
وي تاكيد كرد: در سال 79 در وزارت جهاد تحت خودكفايي از واردات براي برطرف كردن كسري گوشت جلوگيري شد كه در آن صورت به صورت تصاعدي هر كيلو 15 هزار ريال افزايش يافت و سپس از صادر شدن اجازه واردات قيمت هر كيلو تنها 200 ريال كاهش يافت. وي ادامه داد: در نهايت پس از افزايش‌ها و كاهش‌ها بدون توجه به عدالت، متاسفانه هر كيلو هشت هزار ريال به قيمت گوشت صنعت اضافه شد.

 
 
   
 
تحليل
:: اقتصادی ::
وزارت اقتصاد؛ یک صندلی و هفت نامزد
:: فناوری اطلاعات ::
پایان ممنوعیت پرحاشیه؛ واردات تمام برندهای موبایل، آزاد اعلام شد
:: روی خط جوانی ::
دلیل نوعروس برای طلاق 6 ماه بعد از عقد چه بود؟
:: ورزش ::
اولادقباد کوتاه آمد: قدردان آقای شمسایی هستم
:: فرهنگ و هنر ::
کارگردان پایتخت: تنابنده هرچه قدر گرفته باز هم کم است
:: حوادث ::
اختلاف بر سر مبلغ رهن یک خانه به قتل منجر شد

يادداشت
:: اقتصادی ::
واریز حقوق کارکنان تا ۲۰ اسفند / پرداخت عیدی طی امروز و سه شنبه

 
     
   
     
     
    ::  تماس با ما  ::  درباره ما  ::  sitemap  ::  آگهي درهموطن  ::
کليهء حقوق متعلق است به روزنامهء هموطن سلام. ۱۳۹۳ - ۱۳۸۳
طراحی و اجرای سايت : شرکت به نگار