پنجشنبه 2 مرداد 1404

 
 
     
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
آگهي درهموطن 
اخبار در موبايل 
آرشيو روزنامه 
تماس با ما 
توصيه روز
:: بازار کامپيوتر ::
معرفی تبلت چهار هسته‌يی شرکت ASUS‎
:: نکته آموزشی ::
چگونه گوشی اورجینال را از تقلبی تشخیص دهیم؟

اخبار خارجی فناوری اطلاعات شيوع ويروس‌هاي كارخانه‌ای

 
 

دوشنبه 27 اسفند 1386

شيوع ويروس‌هاي كارخانه‌ای

 
 

اين محتويات ناخواسته، ويروس‌هاي از پيش نصب شده‌اي هستند كه رمز عبور كاربران را به سرقت مي‌برند و راه نفوذ را براي هكر‌ها هموار مي‌كنند.

ارسلان شهلا- از آيپاد گرفته تا سيستم‌هاي ناوبري و GPS، برخي از پركاربرد‌ترين و محبوب‌ترين دستگاه‌هاي ديجيتالي امروزي، حاوي محتويات اضافي و ناخواسته‌اي هستند كه در همان كارخانه مادر در اين وسايل جا خوش مي‌كنند و وارد فروشگاه‌ها مي‌شوند. اين محتويات ناخواسته، ويروس‌هاي از پيش نصب شده‌اي هستند كه رمز عبور كاربران را به سرقت مي‌برند و راه نفوذ را براي هكر‌ها هموار مي‌كنند.
سال‌هاست كه در مورد خطر ويروس‌هايي كه از سايت‌هاي هرزه‌نگاري و ايميل‌هاي مشكوك و آلوده دانلود مي‌شوند به كاربران كامپيوتر هشدار داده مي‌شود. اما نوع جديد اين ويروس‌هاي خطرناك، ويروس‌هاي وسايل ديجيتالي است كه با اتصال به كامپيوتركار خود را شروع مي‌كنند. تحقيقات نشان مي‌دهدكه برخي از وسايل الكترونيكي پرمخاطب مثل دستگاه پخش موسيقي آيپاد اپل، قاب عكس‌هاي ديجيتالي و دستگاه‌هاي ناوبري Tom Tom كه در فروشگاه‌هاي Best Buy و Target به فروش مي‌رسد، به ويروس‌هاي پيش نصب آلوده هستند.
اين طور به نظر مي‌رسد كه پنهان ماندن ويروس‌ها از نظارت و كنترل كيفي پايين سرچشمه مي‌گيرد. شايد يك كارگر حواس‌پرت، يك آيپاد را براي آزمايش به يك كامپيوتر آلوده در كارخانه متصل مي‌كند و مي‌توان گفت كه اين موضوع هيچ ارتباطي با خرابكاري هكر‌ها و كارخانه‌هاي متقلب چيني ندارد.
وسايل ديجيتالي آلوده، دنباله محصولاتي چون مسواك‌هاي سمي، شكلات‌ها و غذا‌هاي آلوده و اسباب‌بازي‌هايي با رنگ‌هاي سربي و غير مجاز است كه در چين پخش شده است. اما حواس‌پرتي و دقت ناكافي ساده‌ترين راه براي توجيه اين مساله است.
اگر يك ويروس در مراحل ابتدايي توليد، توسط يك كارگر يا هكر وارد سيستم نرم‌افزاري شود، جلوگيري از گسترش و حل اين مشكل، كار بسيار سختي خواهد بود. علاوه بر اين اطلاع از تعداد دستگاه‌هاي به فروش رفته آلوده و يا رديابي ويروس غير‌ممكن است، چون شركت‌هاي سازنده لوازم الكترونيكي، اين اطلاعات را محرمانه نگه مي‌دارند.
باوجود اين، توليد انبوه يك وسيله الكترونيكي آلوده، گسترش ويروس‌ها را در سطحي وسيع به دنبال مي‌آورد.
ماركوس ساكس (Marcus Sachs) مسوول امنيت مجازي سابق كاخ سفيد كه هم‌اكنون مديريت گروه تحقيقاتي SANS را برعهده دارد، مي‌گويد: اين ويروس‌ها مثل سوسكي هستند كه با روشن كردن چراغ، به سرعت در سوراخ خود قايم مي‌شود. اما فقط اين‌ها نيستند و احتمالا صد‌ها و هزاران سوسك ديگر وجود دارند كه آنها را نمي‌بينيد. جري اسكيو (Jarry Askew) يك مشاور كامپيوتري ساكن لس‌آنجلس است كه براي تولد 81 سالگي مادرش يك قاب عكس چيني 50 دلاري را از فروشگاه آنلاين Target خريداري كرد. او هنگام اتصال اين وسيله ديجيتالي به كامپيوتر متوجه شد كه برنامه آنتي‌ويروسش چهار ويروس را در قاب عكس‌شناسايي كرده كه يكي از آنها رمز عبور را سرقت مي‌كند.
اسكيو در اين باره مي‌گويد: حداقل انتظاري كه هنگام خريد يك وسيله اين چنيني دارم، كنترل كيفيت آن در هنگام خروج از كارخانه است.
كارشناسان امنيتي بر اين باورند كه ويروس‌ها و نرم‌افزار‌هاي مخرب در مراحل پاياني توليد دستگاه در آن بارگذاري مي‌شوند، يعني زماني كه اجزاي دستگاه سر هم شده و براي آزمايش كاركرد درست آن به كامپيوتر متصل مي‌شود. حال اگر كامپيوتر آزمايشگر آلوده باشد، اين آلودگي مي‌تواند به هر وسيله‌اي كه به كامپيوتر متصل مي‌شود انتقال پيدا كند. در حالي كه آلودگي اخير دستگاه‌هاي ديجيتالي ممكن است اتفاقي بوده باشد، اما كارشناسان معتقدند كه همين آلودگي ممكن است در نتيجه حمله هكر‌ها شكل گرفته باشد.
ذوالفقار رمضان، محقق امنيتي شركت سيمانتك (Symantec) مي‌گويد: احتمالا شاهد گسترش بيش‌تر آلودگي ديجيتالي خواهيم بود. فكر مي‌كنم هكر‌ها هنوز در مرحله آزمايش هستند و مي‌خواهند بدانند كه آيا اين كار واقعا ارزشش را دارد يا خير. در همين حال كامپيوتر هزاران كاربري كه آنتي‌ويروسشان به روز نشده، ممكن است توسط محصولات جديدي آلوده شود، در حالي كه خودشان از اين اتفاق خبر ندارند. مي‌توان گفت كه حتي نرم‌افزار‌هاي امنيتي هم در همه موارد براي مقابله با اين ويروس‌هاي پيش نصب كارساز نيستند.
براي مثال، قاب عكس‌هاي ديجيتالي فروشگاه Sam's Club تا پيش از اين حاوي ويروسي بودند كه نه تنها رمز عبور دستگاه را به سرقت مي‌برد بلكه نرم‌افزار‌هاي امنيتي را هم غير فعال مي‌كرد. كاربران مي‌توانند با بهره‌گيري از يك آنتي‌ويروس و به روز‌رساني به موقع آن، با ويروس‌هاي پيش نصب وسايل ديجيتالي مقابله كنند. يك آنتي‌ويروس‌ به روز، ويروس‌هاي شناخته شده را جست‌وجو مي‌كند و نسبت به فعل و انفعالات مشكوك كامپيوتر هشدار مي‌دهد.
يوسي شفي (Yossi Sheffi) پروفسور انستيتو فناوري ماساچوست مي‌گويد: نظارت بر كارخانه‌هاي چيني، پرخرجي است و هزينه زيادي را براي مقامات مسوول در بر خواهد داشت. اما اكثر شركت‌هاي آمريكايي براي جلوگيري از آلودگي خط توليد، اين هزينه را متحمل مي‌شوند. اين امر در همه زمينه‌ها و در مورد همه محصولات صدق مي‌كند. مثلا اگر مسواك يا خوراكي يك شركت آلوده باشد، مشكل از كنترل كيفي ناشي مي‌شود.
شفي مي‌افزايد: باوجود اينكه اشكال در توليد يك محصول، امري اتفاقي است، اما اين روند، به خصوص در ميان توليد‌كنندگان چيني كه شركت‌هاي مختلف از آنها انتظار كنترل كيفي بالايي را دارند، به يك مساله دايمي تبديل شده است.
در ميان شركت‌هايي كه وسايل الكترونيكي‌شان آلوده بوده است، تنها نيمي از آنها درباره آلودگي پيش نصب محصولات‌شان توضيحاتي ارايه كرده‌اند و مدعي شده‌اند كه اين مشكل را به كلي در خط توليد و محصولات جديد خود برطرف كرده‌اند. در اين ميان، اپل بيش از ساير شركت‌ها به اين مساله پرداخته است، به گفته مقامات اپل، ويروسي كه تعداد محدودي از MP3 پلير‌هاي آيپاد را در سال 2006 آلوده كرده بود، از كامپيوتري منتقل شده بود كه براي آزمايش سازگاري اين دستگاه‌ها با نرم‌افزار‌هاي مختلف مورد استفاده قرار مي‌گرفت. علاوه بر اين Best Buy بزرگ‌ترين فروشگاه محصولات الكترونيكي در ايالات متحده اعلام كرد كه قاب عكس‌هاي چيني آلوده را از فهرست فروش محصولاتش كنار گذاشته است و عليه شركت‌هاي توليد‌كننده اين قاب عكس‌هاي ويروسي اقدام خواهد كرد. علاوه بر اين، فروشگاه‌هاي Target و Sam's Club هم از سوي مشتريان شكايتي را دريافت كرده‌اند، اما تا به حال موفق به شناسايي قاب‌ عكس‌هاي آلوده نشده‌اند.
به گفته كارشناسان، اگر يك مصرف‌كننده بتواند ثابت كند كه وسيله الكترونيكي‌اش حاوي ويروس بوده و به او خسارت وارد شده است، اين امر براي شركت‌هاي سازنده و فروشندگاني كه اين دستگاه‌هاي ديجيتالي آلوده را به فروش مي‌رسانند، مشكلات زيادي ايجاد خواهد كرد.

 
 
   
 
تحليل
:: اقتصادی ::
وزارت اقتصاد؛ یک صندلی و هفت نامزد
:: فناوری اطلاعات ::
پایان ممنوعیت پرحاشیه؛ واردات تمام برندهای موبایل، آزاد اعلام شد
:: روی خط جوانی ::
دلیل نوعروس برای طلاق 6 ماه بعد از عقد چه بود؟
:: ورزش ::
اولادقباد کوتاه آمد: قدردان آقای شمسایی هستم
:: فرهنگ و هنر ::
کارگردان پایتخت: تنابنده هرچه قدر گرفته باز هم کم است
:: حوادث ::
اختلاف بر سر مبلغ رهن یک خانه به قتل منجر شد

يادداشت
:: فناوری اطلاعات ::
تاکید بر توسعه زیرساخت و سرویس های ارزش افزوده پیام رسان ها

 
     
   
     
     
    ::  تماس با ما  ::  درباره ما  ::  sitemap  ::  آگهي درهموطن  ::
کليهء حقوق متعلق است به روزنامهء هموطن سلام. ۱۳۹۳ - ۱۳۸۳
طراحی و اجرای سايت : شرکت به نگار